ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευθύμιος Δίπλαρος: Απαράδεκτη η παγοποίηση Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

23 Νοεμβρίου 2023, 11:59

images

Σε μια περίοδο όπου ο καρκίνος αποτελεί μάστιγα η οποία ταλανίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έρχεται να παγοποιήσει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο αντιμετώπισής του, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας της βουλής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος..

«Από τα τέλη του 2021, όταν εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο διορισμός του δρος Παύλου Ε. Δράκου στη θέση του Προέδρου, ανοίγοντας τον δρόμο προς την υλοποίηση του έργου, τόσο ο ιατρικός κόσμος όσο και οι ασθενείς ανέμεναν την έναρξη λειτουργίας του», σημειώνει.

Στόχος της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Ινστιτούτου, προσθέτει, ήταν να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, καθώς και η καλύτερη βοήθεια από την πρώιμη πρόληψη μέχρι τη θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα.

«Θα λειτουργούσε, επίσης, ως ομπρέλα ενοποίησης των υφιστάμενων ογκολογικών τμημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης αξιοποίηση όλων των προσφερόμενων ογκολογικών υπηρεσιών καθώς και η προσβασιμότητα στις καινοτόμες διεθνείς θεραπείες», σημεώνει.

«Η παγοποίηση ενός τέτοιου έργου μας λυπεί αφάνταστα και είναι απαράδεκτη. Θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκπόνησης των αναγκαίων πρωτοκόλλων με δυσμενείς επιπτώσεις στους ασθενείς μας», τονίζει.

«Η προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων των ασθενών μας πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και όχι επιλογή για αποκοπές», καταλήγει.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα