ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εξέπληξε θετικά την ΟΣΑΚ ο Μ. Δαμιανός- Τί ζητά στο υπόμνημα

25 Ιανουαρίου 2024, 06:02

images

Ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, εξέπληξε θετικά την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) κατά τη χθεσινή πρώτη τους συνάντηση, στην οποία η Ομοσπονδία κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από θέματα που απασχολούν την ΟΣΑΚ και φαίνεται να υπάρχουν κοινές σκέψεις με το υπουργείο, σε σχέση με τις σημαντικότερες προτεραιότητες εκκρεμούντων νομοσχεδίων που αφορούν στη λειτουργία του ΓεΣΥ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο θεσμός του Συνηγόρου του Ασθενή, η Εθνική Αρχή Ασθενοφόρων και η ίδρυση Πανεπιστημιακών Κλινικών.

Σημειώνεται ότι τα θέματα στα οποία φαίνεται ο νέος Υπουργός Υγείας και η ΟΣΑΚ να συμφωνούν, αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τον τομέα της υγείας, με τον Μ. Δαμιανό να ζητά πίστωση χρόνου με σκοπό να τα μελετήσει.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης, οι δύο πλευρές εστίασαν στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, με τον υπουργό να συμφωνεί ότι τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία, θα προωθηθούν κατά προτεραιότητα με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Μήνυμα στήριξης

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση με την ΟΣΑΚ, ως πολύ εποικοδομητική, στέλνοντας μήνυμα στήριξης προς την Ομοσπονδία για επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της υγείας που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα βρίσκεται σε στενή επαφή με την ΟΣΑΚ, «πάντα με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον Κύπριο ασθενή».

Εκ μέρους της ΟΣΑΚ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πάμπος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Δαμιανός, τους έχει εκπλήξει θετικά, αφού, όπως είπε, σε αυτή τη συνάντηση γνωριμίας, «μπήκε αμέσως στα βαθιά, μάς έδωσε την ευκαιρία να του δώσουμε το υπόμνημα με τα θέματα, τα οποία εκκρεμούν στο κομμάτι της υγείας».

Είπε ότι ήδη ξεκίνησαν συζήτηση για βασικά θέματα, τα οποία τους αφορούν ως ΟΣΑΚ και κατ’ επέκταση ως ασθενείς και ως πολίτες της χώρας.

Σημείωσε ότι οφείλουν να δώσουν το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται για να μελετήσει ο υπουργός «αυτό το δύσκολο χαρτοφυλάκιο», λέγοντας ότι «δυστυχώς δεν θα είναι και πολύς» και ότι περιμένουν το δικό του επόμενο κάλεσμα για την εξέταση των ζητημάτων που τους αφορούν και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι θα βρουν εκείνες τις λύσεις σε όλα τα θέματα, τα οποία τους απασχολούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, η ΟΣΑΚ εξαπέλυσε επίθεση προς κόμματα, βουλευτές και κράτος για εκμετάλλευση των ζητημάτων υγείας, ενώ έκανε αναφορά σε «λαϊκισμό».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δέχεται με σκοπό την προώθηση ρυθμίσεων τις οποίες είχε απορρίψει πριν από χρόνια.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα