ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εξακόσια εκατομμύρια περιστατικά τροφιμογενών νοσημάτων ετησίως

07 Ιουνίου 2022, 13:53

images

Εξακόσια περίπου εκατομμύρια περιστατικά  τροφιμογενών νοσημάτων σημειώνονται ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο,  γεγονός το οποίο μεταφράζεται ότι ένα στα δέκα άτομα θα νοσήσουν σε  παγκόσμια κλίμακα, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων.

Σε σημερινή  ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο διαμηνύει πως η έγκαιρη ανίχνευση, η  διαχείριση των τροφιμογενών κινδύνων και η πρόσβαση σε επαρκείς  ποσότητες ασφαλών και θρεπτικών τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας  και συμβάλει στην επισιτιστική ασφάλεια και στη διασφάλιση της δημόσιας  υγείας.

Όπως σημείωνε κύριος  προσανατολισμός του «είναι η διασφάλιση και παροχή υψηλού επιπέδου  υγείας προς τους πολίτες, ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», για να  συμπληρώσει πως τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων  παραμένουν υψηλά στις προτεραιότητές του.

Στόχος  μας, προσθέτει, «είναι η συνεχής παροχή βοήθειας και η αναβάθμιση της  βιομηχανίας τροφίμων, με την εξασφάλιση εκείνων των προληπτικών  μηχανισμών που θα επιτυγχάνουν τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας».

Το  Υπουργείο Υγείας τονίζει επίσης πως «το δικαίωμα να έχει ο καθένας  πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα, θρεπτικά και επαρκή είναι αδιαπραγμάτευτο»  και καλεί σε επαγρύπνηση τόσο τους επαγγελματίες του τομέα της Τροφικής  Αλυσίδας, όσο και τους καταναλωτές, ώστε τα τρόφιμα να παραμένουν ασφαλή  και να αποφεύγονται τα τροφιμογενή νοσήματα.

Σχετικά Άρθρα