ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιμένει στην επέκταση κρατικής χορηγίας ο ΟΚΥπΥ- Συνάντηση με νέο Υπ. Υγείας

18 Ιανουαρίου 2024, 13:31

images

Το θέμα της οικονομικής αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων απασχόλησε σήμερα την πρώτη σύσκεψη του νέου Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2024 εκπνέει η προθεσμία για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και όπως λέχθηκε αρκετές φορές, σημαντικό για τον Οργανισμό είναι να εξασφαλίσει την επέκταση της κρατικής χορηγίας.

Ο ΟΚΥπΥ έχει ζητήσει παράταση της κρατικής χορηγίας μέχρι το τέλος του 2026, ώστε να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι «σκοπός της επίσκεψης είναι να κατανοήσουμε τα τρέχοντα θέματα και τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζει ο οργανισμός με σκοπό να προσπαθήσουμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία, λέγοντας ότι μέσα από την συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων τα προβλήματα θα επιλυθούν.

«Το κυριότερο θέμα για το οποίο χρειαζόμαστε και την βοήθεια του Υπουργείου είναι το θέμα της επέκτασης της κρατικής χορηγίας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, Μαρίνος Καλλής .

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, η κοινή συναντίληψη με τον Υπουργό, θα βοηθήσει στην επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο οργανισμός.

«Σε συνεργασία μαζί με τον Υπουργό και με το υπουργείο Υγείας πιστεύω ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός σήμερα, θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατό» , τόνισε.

Τέλος ο κ. Καλλής διευκρίνισε ότι αυτό που απασχολεί τον ΟΚΥπΥ είναι η προσφορά της καλύτερης δυνατής φροντίδας στον ασθενή.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα