ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος τα πρωτόκολλα κατά COVID-19 στα σχολεία

31 Ιανουαρίου 2022, 17:50

images

Τα πρωτόκολλα κατά της COVID-19 στα σχολεία καθώς και το μέτρο test to stay συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και Παιδείας, εκπαιδευτικών οργανώσεων, συνομοσπονδιών γονέων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας στο YgeiaWatch αναφορικά με τη σύσκεψη που έγινε, είπε ότι ως οργάνωση διακατέχουν κάποιες επιφυλάξεις για το μέτρο αυτό και ελπίζουν να μην δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι προτεραιότητα είναι η λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγεία.

Ανέφερε, επίσης, ότι δόθηκαν εισηγήσεις για συχνότερη εφαρμογή rapid test στους εμβολιασμένους μαθητές οι οποίοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

Τέθηκε υπό συζήτηση και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και η επιθυμία για έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους εν μέσω της πανδημίας ανατέθηκαν και άλλοι ρόλοι οι οποίοι δεν συμπίπτουν με το επάγγελμα τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζησάββας, αναμένεται το συντομότερο η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με οποιαδήποτε αλλαγή των πρωτοκόλλων και του μέτρου test to stay.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο ότι εντοπίστηκαν 74 κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές, που αυτό σημαίνει ότι το 1/4 των μαθητών εξελίσσεται σε κρούσματα.

Στη συνέχεια τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων κάποια ερωτήματα και προβλήματα που εμφανίστηκαν. Για παράδειγμα, το ότι κάποια συνεργεία δεν πήγαιναν στην ώρα τους και κατά συνέπεια υπήρχαν διαμαρτυρίες από γονείς. Επίσης, το ότι ήταν μικρός ο αριθμός των συνεργείων.

«Μας έχουν πει ότι θα αυξηθούν τα συνεργεία οπωσδήποτε», δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

Υπογράμμισε εξίσου ότι «για τους ανεμβολίαστους μαθητές εξακολουθεί να ισχύει ότι για 7 εργάσιμες μέρες καθημερινά θα κάνουν rapid test».

«Οι οδηγίες πρέπει να επικαιροποιηθούν για να υπάρχει μία ομοιόμορφη πολιτική σε όλα τα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των γονέων για τα σημεία δειγματοληψίας, τα οποία θα πρέπει να είναι και σταθερά, ούτως ώστε να μην χάνουν περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια να μεταβούν σε αυτά.

Της Ουρανίας Στυλιανού


Σχετικά Άρθρα