ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος τα προβλήματα ασθενών με παθήσεις ήπατος

27 September 2023, 12:49

images

Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με παθήσεις του ήπατος, είχε χθες ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης με την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη στην παρουσία του Γενικού Εκτελεστικού διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Κύπρου Σταυρίδη και εκπροσώπους του Συνδέσμου Ασθενών.

Σε δηλώσεις στο ΥgeiaWatch, o κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι η Υπουργός Υγείας και ο διευθυντής του ΟΚΥπΥ τους ενημέρωσαν για την επίσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα σε εξιδεικευμένο Κέντρο στο Λονδίνο με σκοπό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

«Τα μεταμοσχευμένα άτομα έχουν ένα επιπρόσθετο δικαίωμα. Με βάση το Σύνταγμα ο κάθε πολίτης έχει προστασία της ζωής του. Όμως ένας άνθρωπος ο οποίος είναι μεταμοσχευμένος, έχει πάει στο επόμενο στάδιο. Είναι γνωστό πλέον ότι έχει ιατρικό πρόβλημα, έχει μεταμοσχευτεί και έχει δικαίωμα να τυγχάνει σωστής και άμεσης παρακολούθησης μετά τη μεταμόσχευση», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης,  χθες τους λέχθηκε ότι θα δοθούν ριζικές λύσεις.

«Αυτά που ακούσαμε χθες, τα πολύ ενθαρρυντικά πρέπει να υλοποιηθούν στηn πράξη. Πρέπει να γίνει ειδικό τμήμα σωστά στελεχωμένο από ειδικούς οι οποίο θα παρακολουθούν αυτούς τους ανθρώπους επι μονίμου βάσεως. Ελπίζω στους επόμενους έξι μήνες το πρόβλημα αυτό να λυθεί», κατέληξε.


Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα