ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επένδυση €80 εκατ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο AXEΠA

27 Νοεμβρίου 2023, 14:13

images

Στην εξαγγελία της δημιουργίας του πρώτου πλήρως πιστοποιημένου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κύπρου προχώρησε σήμερα η Vivant Medical Investments PLC (VMI).

Το νέο ιδιωτικό νοσοκομείο με την ονομασία ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κύπρου αναμένεται να ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Το AHEPA University Hospital Cyprus θα στεγαστεί στο κτήριο IMC στη είσοδο της Λευκωσίας, με εμβαδό 18.000 τετραγωνικά μέτρα. Η όλη επένδυση συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και μετατροπής του κτηρίου σε νοσοκομείο και η αγορά του ιατρικού και άλλου εξοπλισμού ανέρχεται στα €80 εκατ.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψη όπου έγινε παρουσίαση του έργου, ο καθηγητής  Ιατρικής, Διοικητικός Σύμβουλος της Vivant Medical Investments PLC  Δρ. Ιωάννης Πατρίκιος, ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα είναι εξοπλισμένο με Ιατρικό και Διαγνωστικό εξοπλισμό των υψηλότερων τεχνολογικών προδιαγραφών και θα εφαρμόζει τα πιο προηγμένα και αυστηρά επιχειρησιακά πρωτόκολλα. Παράλληλα πρόσθεσε, η διαπίστευση θα επιστέψει στην Κύπρο να εισέλθει στη αγορά του Ιατρικού Τουρισμού.

«Η ύπαρξη Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Κύπρο θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς Καθηγητές Πανεπιστήμιου θα διοριστούνε ως διευθυντές κλινικών ανάλογα με την εξειδίκευση και θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων του νοσοκομείου», πρόσθεσε.  

Αυτό σημείωσε, θα συμβάλει επίσης σημαντικά στη διασφάλιση συμμετοχής σε κλινικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα, επεκτείνοντας την ερευνητική αριστεία και την υπερσύγχρονη ιατρική υποδομή.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται

Το νοσοκομείο θα παρέχει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες τόσο ενδονοσοκομειακές όσο και εξω- νοσοκομειακές:

  • 100 ιατρεία και αίθουσες εξέτασης για εξωτερικούς ασθενείς που θα καλύπτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις
  • Περίπου 200 κλίνες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας,
  • Μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)
  • Πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ)
  • Εξειδικευμένα και εξοπλισμένα Τμήματα Φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης με 20 κλίνες αποκατάστασης
  • 10 χειρουργικές αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες και 2 αίθουσές/εργαστήρια καθετηριασμών καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων
  • Πλήρες ακτινολογικό Εργαστήριο με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό Εργαστήριο αιματολογικών και βιοχημικών αναλύσεων
  • Εργαστήρια/αίθουσες για διενέργεια εξετάσεων (γαστροσκοπήσεις ,κολονοσκοπήσεις, ουρολογικό εργαστήριο, καρδιολογικό κ.α)

Μετά από τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας, το AHEPA University Hospital Cyprus θα λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Το έργο προωθείται από τον Όμιλο Kaisis, μέσω των θυγατρικών του Fortune Health Resorts Ltd και C.D.F.C. Commercial and Development Finance Company Ltd, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο του AHEPA και σε συνεργασία με διεθνείς και τοπικούς επενδυτές, φορείς και ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα