ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επέκταση θητείας μελών του Συνδέσμου «Φωνή»

08 Δεκεμβρίου 2023, 20:42

images

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε πρόταση νόμου της Βουλευτή Ειρήνης Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ και σχετική τροπολογία της βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν για επέκταση της δυνατότητα διορισμού των μελών και του προέδρου του Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης «Φωνή».

Συγκεκριμένα επεκτείνεται η δυνατότητα διορισμού μέλους και προέδρου στο Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης για τρεις συνεχείς θητείες αντί δύο, όπως ισχύει σήμερα.

Η βουλευτής Ειρήνης Χαραλαμπίδου είπε ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση αφού δεν έχουν πολλοί την εμπειρογνωμοσύνη που χρειάζεται για τις θέσεις αυτές.

Η κα. Σούπερμαν είπε ότι κατέθεσε την τροπολογία ώστε να ισχύει το ίδιο και για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου δεδομένου του σημαντικού ρόλου του Προέδρου. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόταση που αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης είπε ότι το συμβούλιο «Φωνή» και τα μέλη του επιτελούν καθημερινά εξαιρετικό έργο στηρίζοντας παιδιά που έχουν περάσει τον χειρότερο εφιάλτη.

Σχετικά Άρθρα