ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ελλάδα: Αυξήσεις έως €1.500 στα επιδόματα γέννησης

22 Ιανουαρίου 2024, 16:28

images

Αυξήσεις των επιδομάτων γέννησης, που κυμαίνονται από 400 έως 1.500 ευρώ, αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις σε νέους γονείς, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, η ελληνική κυβέρνηση δια των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι το επίδομα γέννησης –το οποίο ήταν στα 2.000 ευρώ– διαμορφώνεται πλέον κλιμακωτά: για το πρώτο παιδί σε 2.400 ευρώ, για το δεύτερο παιδί σε 2.700 ευρώ, για το τρίτο σε 3.000 ευρώ και για τις πολύτεκνες οικογένειες στα 3.500 ευρώ.

Όπως σημείωσε η αρμόδια Υπουργός, η αύξηση αυτή είναι αναδρομική και περιλαμβάνει και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023, ενώ η καταβολή του επιδόματος θα εκκινήσει από τον Απρίλη και θα πραγματοποιείται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης εξειδίκευσε τη δέσμη μέτρων στην οποία προβαίνει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των νέων γονέων απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγγειλε ότι αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, καθώς και ότι αυξάνεται το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Ακόμα, σημείωσε ότι προσαυξάνονται εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης από 3.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατοχυρώνεται κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων και αναδιαμορφώνεται το επίδομα παιδιών για το Δημόσιο, με αύξηση 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί. Τέλος, θεσπίζεται πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η στήριξη των οικογενειών με παιδιά αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

«Γι’ αυτό και αυξάνουμε το επίδομα γέννησης μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1/1/2023. Από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, σε 2.400 ευρώ έως 3.500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει στην ελληνική οικογένεια με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά, με λελογισμένα μέτρα για να ενισχυθούν κατά το δυνατόν, οι νέοι γονείς απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια».

«Και σε αυτόν τον τομέα, οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, καθώς η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης», κατέληξε ο Κυβερνητικός

Σχετικά Άρθρα