ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εικονικός διαδικτυακός μαραθώνιος περπατήματος για τον μήνα ενημέρωσης καρκίνου παχέως εντέρου

17 Μαρτίου 2023, 19:21

images

O Ευρωπαϊκός συνασπισμός Γαστρεντερικών Καρκίνων (DiCE) με τη συμμετοχή του ΠΑΣΥΚΑΦ ως εκπροσώπου της Κύπρου, διοργανώνει εικονικό διαδικτυακό μαραθώνιο περπατήματος (walkathon) σε όλη την Ευρώπη, με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσκαλεί για συμμετοχή στην προσπάθεια.

Διευκρινίζει ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή πορεία, αφού κατεβάσουν το DiCE-StepApp από το App Store & το StepApp από το Google Play, καθώς η εφαρμογή θα καταμετρήσει τα βήματα που κάνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας του «έξυπνου» κινητού, που θα προστεθούν στο σύνολο των βημάτων όλων των περιπατητών σε όλη την Ευρώπη.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο των ενεργειών για ευαισθητοποίηση στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, η Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων Αλθέα του ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων προσφέρουν δωρεάν την εξέταση για ανίχνευση αίματος στα κόπρανα (FOB test) για όλο τον μήνα Μάρτιο σε κοινό άνω των 45 ετών.

Η εξέταση FOB απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες και μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό τότε το άτομο θα πρέπει να ενημερώσει τον προσωπικό του γιατρό για περαιτέρω διερεύνηση. Η συγκεκριμένη εξέταση δεν αντικαθιστά την κολονοσκόπηση, η οποία θεωρείται ως η κύρια μέθοδος έγκαιρης ανίχνευσης.



Σχετικά Άρθρα