ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δυνατότητες στην Κύπρο να γίνει κέντρο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

08 Φεβρουαρίου 2023, 14:38

images

Το εκπαιδευτικό κέντρο CyCLOPS είναι πλέον 100% κυπριακής ιδιοκτησίας και δίνει δυνατότητες στην Κύπρο να καταστεί περιφερειακό κέντρο όσον αφορά την προσπάθεια να συνδράμουμε και στην ευρύτερη περιοχή στα θέματα θεομηνιών και φυσικών καταστροφών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής είπε, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του  Υπουργικού Συμβουλίου, πως το πολύ σημαντικό αυτό έργο που μας έχει παραδοθεί έγινε με μια δαπάνη 7,5 εκατομμυρίων που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο είναι περιφερειακό και τέθηκε κάτω από τη διοίκηση και τον συντονισμό της Πολιτικής Άμυνας του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχουμε διενεργήσει και προγραμματίσει 30 εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις χώρες της ευρύτερης και της εγγύς Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πολιτικής Άμυνας, για θέματα φυσικών καταστροφών και θεομηνιών», ανέφερε ο κ. Νουρής.

«Θεωρούμε ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική επένδυση που έχει γίνει στη χώρα μας. Είναι πλέον 100% κυπριακής ιδιοκτησίας το συγκεκριμένο κέντρο και βεβαίως δίνει δυνατότητες στην Κύπρο να καταστεί περιφερειακό κέντρο όσον αφορά την προσπάθεια να συνδράμουμε και στην ευρύτερη περιοχή στα θέματα θεομηνιών και καταστροφών», κατέληξε ο ΥΠΕΣ.

Σχετικά Άρθρα