ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δράσεις Τμήματος Δασών για την Εβδομάδα του Δέντρου

21 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες προγραμματίζει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την Εβδομάδα του Δέντρου, η οποία για το 2023 έχει οριστεί για την περίοδο 26 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος, η έναρξη της Εβδομάδας του Δέντρου θα γίνει με την επίσημη «Γιορτή του Δέντρου» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς Β’, (Πλάτωνος 24, 2660 Κοκκινοτριμιθιά).

Τον αγιασμό  της εκδήλωσης θα  τελέσει ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, υπέρτιμος έξαρχος Λαπήθου και Καραβά Χρυσόστομος, ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του σχολείου καθώς και μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δενδροφύτευση στους χώρους του Σχολείου.

Το Τμήμα Δασών θα παραχωρεί στο κοινό δωρεάν δενδρύλλια στο χώρο της εκδήλωσης (Δημ. Σχ. Κοκκινοτριμιθιάς), καθώς και στα ακόλουθα σημεία στη Λευκωσία την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί και για μια περίπου ώρα: Πλατεία Ελευθερίας (στο άνοιγμα των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου), Λεωφόρος Μακαρίου (χώρος στάθμευσης KTIMACO – συμβολή οδών Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνους Θεοδότου), Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (νοτιοδυτική είσοδος και Πάρκο Αγίου Γεωργίου), Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας(πλησίον του αναψυκτηρίου) και Πλατεία Φανερωμένης.

Εξάλλου εκδηλώσεις για την Εβδομάδα του Δέντρου θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες όπως πιο κάτω: Επαρχία Λεμεσού: Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, 09:30 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Α’.

Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου: Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου και Επαρχία Πάφου: Παρασκευή 26η Ιανουαρίου 2024, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Στρουμπίου.

Κατά τις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στις άλλες Επαρχίες, το Τμήμα Δασών θα παραχωρεί στο κοινό δωρεάν δενδρύλλια στα εξής σημεία - Επαρχία Λεμεσού: Παρασκευή 1η  Δεκεμβρίου 2023, 09:30 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Α’, όπου θα γίνει η εκδήλωση, Πλατεία Διοικητηρίου, οδός Ανεξαρτησίας, Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών (χώρος στάθμευσης έναντι γραφείων Τμήματος Δασών), Δασούδι Λεμεσού (Κοντά στο Κολυμβητήριο), My Mall στο Ζακάκι.

Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου: Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου Β', όπου θα γίνει η εκδήλωση, Παραλία Φοινικούδων, Πάρκο Ταπά Χανά (επί της Λεωφόρου Πιαλέ Πασά), Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο.

Επαρχία Πάφου: Παρασκευή 26η Ιανουαρίου 2024, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Στρουμπίου, όπου θα γίνει η εκδήλωση, στο χώρο στάθμευσης «Περβόλα», στην Πλατεία του Δημαρχείου στην Πάφο, στην κεντρική πλατεία στην Πόλη Χρυσοχούς.

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών της Εβδομάδας του Δέντρου, θα πραγματοποιηθεί επίσης εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού του Τμήματος Δασών στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2023, στις 08:00 το πρωί, στην Τράπεζα Αίματος του Κέντρου Υγείας Έγκωμης. 


Σχετικά Άρθρα