ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δρ Σακκά: Τα αντηλιακά μειώνουν το ρίσκο καρκίνου του δέρματος

03 Ιουλίου 2023, 13:03

images

Tα αντηλιακά προϊόντα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και εγκαυμάτων αναφέρει η δερματολόγος και λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Νικόλ Σακκά.

Σε τηλεοπτική παρέμβαση στον Alpha Κύπρου, η Δρ Σακκά συμβουλεύει τον κόσμο εάν παρατηρήσει στο δέρμα του ότι μία υφιστάμενη ελιά αλλάζει σχήμα, χρώμα και μέγεθος, τότε θα πρέπει να εξετάσει το σημείο ο δερματολόγος.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ένα σημείο του δέρματος ήταν καθαρό και εμφανίστηκε κάτι καινούργιο, τότε πάλι  θα πρέπει να εξεταστεί από δερματολόγο.

Με μέτρο η έκθεση στον ήλιο

Σύμφωνα με την Δρ Σακκά, έχει αποδειχθεί ότι τα αντηλιακά αποτρέπουν τα εγκαύματα και μειώνουν το ρίσκο καρκίνου του δέρματος.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι δεν αρκεί μόνο η χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας, εάν ο κόσμος εκτίθεται για πολλές ώρες στον ήλιο.  

«Μπορείς να πας και κάθε μέρα θάλασσα, αλλά αν πας το πρωί θα πας για μία ώρα, κάτω από την ομπρέλα, κάτω από ένα δέντρο, σε μία σκιά, με αντηλιακό. Υπάρχουν μαγιό τα οποία είναι ολόσωμα και για μικρές ηλικίες και για ενήλικες. Είναι συνδυαστικό», σημειώνει.  

Αναφορικά με τα λαδάκια μαυρίσματος που χρησιμοποιεί ο κόσμος, η Δρ Σακκά σημείωσε ότι «τα λαδάκια, είναι σαν να τηγανίζεις το δέρμα σου. Αυξάνουν πολύ υπέρμετρα τη θερμοκρασία του δέρματος. Είναι λάθος για πολλούς λόγους, από τους καρκίνους του δέρματος μέχρι τη γήρανση του δέρματος».

Επεσήμανε ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών έρπη, λύκο το οποίο είναι άλλο δερματικό νόσημα κ.ά.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα