ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διευρύνεται το ηλικιακό φάσμα για εμβολιασμούς

18 Οκτωβρίου 2023, 12:31

images

Στη διεύρυνση του ηλικιακού φάσματος του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι της νόσου COVID-19  αλλά και στην επέκταση του ωραρίου των Εμβολιαστικών Κέντρων Ελεύθερης προέλευσης (walk-in),  προχωρά το Υπουργείο Υγείας.  

«Θα διευρύνουμε το ηλικιακό φάσμα γιατί φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από ηλικίες κάτω των 60, ούτως ώστε για να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που θέλουν να εμβολιστούν. Γι’ αυτό από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα δώσει ευκαιρία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν», δήλωσε η Υπ. Υγείας, Πόπη Κανάρη μετά τη σύσκεψη για τα ΤΑΕΠ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Υπουργό, επεκτείνεται και η χρονική διάρκεια της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων.

«Είδαμε ότι κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας δυσκολεύονται να επισκεφθούν τα εμβολιαστικά κέντρα τα πρωινά, άρα αποφασίσαμε όπως  δοθεί και η Τετάρτη το απόγευμα μέχρι τις 18:00», πρόσθεσε.

 Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση των εμβολίων:

 • Θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Αριθμός Εγγραφής Αλλοδαπού),

 • οι χρόνιοι και οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς θα πρέπει να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από Ειδικό ή Προσωπικό Ιατρό,

 • ο εμβολιασμός έναντι COVID-19 θα μπορεί να γίνεται στους πέντε μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό που έχει γίνει,

• θα πρέπει να τηρείται ένα ελάχιστο διάστημα τριών μηνών για εμβολιασμό έναντι COVID-19 μετά από το θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

Σε περίπτωση που δικαιούχος επιθυμεί να εμβολιαστεί μόνο με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 ή την ίδια μέρα και με τα δύο εμβόλια (COVID-19 και εποχική γρίπη), τότε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί στα Κέντρα Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Ο εμβολιασμός των μη δικαιούχων του ΓεΣΥ, οι οποίοι όμως ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα γίνεται δωρεάν σε Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων του Υπουργείου Υγείας.

Ο εμβολιασμός των δικαιούχων του ΓεΣΥ με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δύναται να διεκπεραιώνεται από τον Προσωπικό Ιατρό, κατόπιν διευθέτησης σχετικού ραντεβού.

 

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα