ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαστάσεις λαμβάνουν επικίνδυνα παιχνίδια στο TikTok

09 Οκτωβρίου 2023, 10:28

images

Διαστάσεις λαμβάνουν και στην Κύπρο τα επικίνδυνα παιχνίδια στο TikTok, γνωστά ως «blackout challenge» ή πρόκληση συσκότισης».

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Alpha ότι στην Κύπρο τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια έχουν λάβει διαστάσεις μεταξύ των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Η «πρόκληση», η οποία έχει αποβεί μοιραία κάποιες φορές, ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα – και όλα αυτά για να συλλέξουν likes.

«Είμαστε καθημερινά μάρτυρες από περιγραφές άλλων παιδιών ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια που λαμβάνουν χώρα στις αυλές των σχολείων, με τη συμμετοχή κυρίως αγοριών, έχουν σαν σκοπό την κράτηση της αναπνοής του διαγωνιζόμενου σε τέτοιο βαθμό που το κράτημα αυτό θα προκαλέσει ανοξία του εγκεφάλου, λιποθυμία, πτώση στο έδαφος, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την απότομη πτώση στο έδαφος ακόμη και απώλεια της ίδιας της ζωής του παιδιού.

Κληθείς να απαντήσει, εάν υπήρξε περιστατικό στο Μακάρειο, ανέφερε ότι «είχαμε ένα περιστατικό που κτύπησε το παιδί απότομα πίσω και κτύπησε στο κεφάλι γιατί έχασε τις αισθήσεις του και έπαθε κρανιοεγκεφαλική κάκωση»

«Είναι επικίνδυνη δοκιμασία η οποία πρέπει να σταματήσει», υπέδειξε.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα