ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάκριση Δρ. Λοΐζου για απόψεις στο πεδίο παιδικού καρκίνου

03 Οκτωβρίου 2023, 09:21

images

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του μήνα Σεπτεμβρίου, αφιερωμένου κάθε χρόνο στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, ο Οργανισμός Oncodaily (δραστηριοποιείται στα μέσα ενημέρωσης για την Ογκολογία, εδρεύει στις ΗΠΑ) παρουσίασε στις 30/9 τη λίστα για το 2023 με τους 100 κορυφαίους Παιδογκολόγους/Παιδοαιματολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διαμόρφωση απόψεων στο πεδίο του παιδικού καρκίνου και λευχαιμίας.

Στους 100 αυτούς παγκοσμίως κορυφαίους διαμορφωτές απόψεων, Παιδογκολόγους/Παιδοαιματολόγους συμπεριλαμβάνεται και ο Κύπριος Καθηγητής Παιδογκολογίας/Παιδοαιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου.

Ο Οργανισμός Oncodaily, τονίζει στην ανακοίνωση του, ότι έχουν τεράστια σημασία η συνεχής μάθηση, η διεθνής συνεργασία, η υποστήριξη προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους, όπως και η εντατικοποίηση της ευαισθητοποίησης όλων για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Για τους λόγους αυτούς, ο Οργανισμός Oncodaily συστήνει να ακολουθούνται οι εν λόγω ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να παραμένουμε ενήμεροι για τις τελευταίες έρευνες, ανακαλύψεις και διεθνείς αναζητήσεις και συνεργασίες για πρόοδο στον τομέα της πρόληψης, περίθαλψης και ίασης των παιδιών με καρκίνο παγκοσμίως.

Το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ επισημαίνει ότι η συμπερίληψη του Κύπριου Παιδογκολόγου/Παιδοαιματολόγου Καθηγητή Δρ Λοΐζου στη λίστα των κορυφαίων διαμορφωτών απόψεων για τον παιδικό καρκίνο, αποδεικνύει ότι ως μικρή Κύπρος, με συστηματική διαχρονική δουλειά, ανθεκτικότητα, αφοσίωση, υπομονή και επιμονή μπορούμε να καταστούμε αποτελεσματικοί και σημαντικοί συμμέτοχοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την πρόοδο της ιατρικής και της φροντίδας υγείας στα παιδιά μας.

Το ΕΛΠΙΔΑ, από το 1991 προσφέρει με κάθε τρόπο, προς το λευχαιμικό και καρκινοπαθές παιδί. Η προσφορά περιλαμβάνει τη στήριξη της Παιδογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στον τομέα του παιδικού καρκίνου, τη δημιουργία υποδομών για καλύτερη φροντίδα των παιδιών, την έρευνα, τις διεθνείς συνεργασίες, τη διοργάνωση συνεδρίων και διαπαιδαγώγηση όλων για τον καρκίνο, την κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα