ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διακρίσεις στην εργασία συζήτησαν ΣΕΚ και Επίτροπος Ισότητας Φύλων

12 Απριλίου 2023, 13:48

images

Την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και του εργασιακού εκφοβισμού, συζήτησαν σήμερα η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου με τον Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), Ανδρέα Φ. Μάτσα και τη Γραμματέα του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ, Δέσποινα Ησαΐα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, η Επίτροπος ενημέρωσε για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Γραφείου της τονίζοντας πως η έμφυλη διάσταση στην εργασία είναι μία από τις προτεραιότητές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η μείωση του έμφυλου χάσματος αμοιβών, η οδηγία για τη διαφάνεια στους μισθούς που θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και άλλα πιθανά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ αναφέρθηκε στον εργασιακό εκφοβισμό ως ένα από τα θέματα που θα πρέπει, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, να καταπολεμηθεί.

Επίσης, η Επίτροπος εξέφρασε την ετοιμότητά της να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ώστε να καταστεί η εργασία ένας ασφαλής χώρος για όλες και όλους.

Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τη σημασία της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε αυτές τις πολιτικές ώστε ο αντίκτυπός τους να είναι ισότιμος προς τις γυναίκες και τους άνδρες.

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα