ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν βιάζονται για χαλαρώσεις μέτρων

02 Φεβρουαρίου 2022, 07:56

images

Με αργά και σταθερά βήματα αποφάσισαν να προχωρήσουν προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας ο υπουργός Υγείας και οι επιδημιολόγοι, καθώς ο δείκτης θετικότητας αλλά και οι νοσηλείες  παραμένουν σταθερά σε ψηλά επίπεδα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Συνεπώς οι εισηγήσεις για χαλάρωση των μέτρων που θα θέσει σήμερα ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης του υπουργού με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν επί του παρόντος στο συρτάρι οι εισηγήσεις που τέθηκαν στις προηγούμενες συνεδρίες για χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, το μέτρο που θα θέσει ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού ο κ. Χατζηπαντέλας είναι το μέτρο βάσει του οποίου θα επιτρέπεται στα ανεμβολίαστα παιδιά 12 έως 17 ετών να εισέρχονται στους χώρους όπου εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι, υπό την προϋπόθεση όταν θα προσκομίζουν αρνητικό τεστ 72 ωρών.

Στο τραπέζι τέθηκε παράλληλα εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή, για μείωση της περιόδου  χορήγησης της ενισχυτικής δόσης στους 5 από τους 5,5 μήνες, καθώς και εισήγηση για την προσκόμιση αρνητικού rapid test 24 ωρών για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και 72 ωρών για τους εμβολιασμένους.

Χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 113,862 τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και εντοπίστηκαν 3.038 νέα κρούσματα, ενώ το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,67%.

Οι νοσηλευόμενοι στα κρατικά νοσηλευτήρια ανήλθαν στους 211 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 60 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες μονάδας αυξημένης φροντίδας.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά Άρθρα