ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Βροχή» οι κατασχέσεις αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων

06 Οκτωβρίου 2023, 14:04

images

Συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε δύο περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του «εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στις αποσκευές δύο Τουρκοκυπρίων επιβατών που θα αναχωρούσαν την 1η και 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου «κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

H επιβάτιδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 4 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους επτά χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου στις 2 Οκτωβρίου επίσης κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, "εντοπίστηκαν συνολικά 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 5 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Σχετικά Άρθρα