ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βούληση για αναβάθμιση κυπριακού αθλητισμού

06 Ιουλίου 2023, 09:30

images

Τη βούληση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) για αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού εξέφρασε η αρμόδια Υπουργός, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία μιλούσε στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη, που διοργανώθηκε την Τρίτη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μιλώντας για τον Ντίνο Μιχαηλίδη, η Υπουργός ανέφερε ότι φρόντισε «να εμφυσήσει με τον πλέον θετικό τρόπο στις εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριές του την αγάπη για τον αθλητισμό. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι τους μετέδωσε τη σημασία της άθλησης, της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας, και του φίλαθλου πνεύματος».

Αυτός ακριβώς ο οραματισμός του Ντίνου Μιχαηλίδη, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, «συμβαδίζει με τη δική μας βούληση και στρατηγική προσέγγιση για την προώθηση, τη στήριξη και αναβάθμιση του αθλητισμού και μέσω αυτού της καλλιέργειας χαρακτήρων και συνειδήσεων με τις αρχές και αξίες του ευ αγωνίζεσθαι».

Μέσα από τους σχεδιασμούς μας, σημείωσε, «αποσκοπούμε αφενός στην καλλιέργεια αυτών των αρχών και αξιών στους νέους ως μέσου για να δομηθεί ένα περιβάλλον προόδου και προοπτικής για μία καλύτερη κοινωνία, αφετέρου στην ουσιαστική ενίσχυση της πληθώρας των ταλαντούχων αθλητών μας».

Καταληκτικά, η Υπουργός έκανε λόγο «για την πλήρη προσήλωση και συνέπεια» του Υπουργείου Παιδείας, «όσον αφορά την υλοποίηση των εν λόγω σχεδιασμών, ως επίσης για τη βούληση για συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δώσουμε συνέχεια στις επιτυχίες των αθλητριών και των αθλητών μας»

Σχετικά Άρθρα