ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βλέπει συντεχνίες - ΟΚΥπΥ αύριο η Κανάρη - Στόχος η γεφύρωση διαφοράς

30 Οκτωβρίου 2023, 12:17

images

Ξεχωριστές συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), θα έχει αύριο η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης της διαφοράς που οδήγησε στην απεργία στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Παράλληλα, ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με την Υπουργό Υγείας, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια παρακάθονται σήμερα σε σύσκεψη με σκοπό, όπως ανέφεραν στο YgeiaWatch, τον συντονισμό αλλά και την αξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται.

Θέση του Υπουργείου Υγείας μέχρι στιγμής, είναι να  συνεχιστούν οι προσπάθειες, για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και στις συντεχνίες των εργαζομένων, στο πλαίσιο των όσων προνοεί η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ.

Η κ. Κανάρη σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης του Υπουργείου Εργασίας, σε περίπτωση που οι δικές της προσπάθειες δεν οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο ΟΚΥπΥ μέσω του Εκπροσώπου Τύπου, Χαράλαμπου Χαριλάου διαμηνύει ότι ο Οργανισμός είναι ανοιχτός σε διάλογο για να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει χωρίς να παραβιάζεται η οποιαδήποτε νομοθεσία τον διέπει.

«Όλα όσα αναφέρονται σε μια συλλογική σύμβαση περιλαμβάνονται και στους γενικούς κανονισμούς του οργανισμού και στη σχετική νομοθεσία που τον διέπει και εφαρμόζονται και δίνονται. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί βάσει της νομοθεσίας να γίνει είναι η τοποθέτηση των εργαζομένων σε μισθολογικές κλίμακες όπως είναι του δημοσίου», τονίζει.

Αναφερόμενοι στο θέμα της νομοθεσίας του ΟΚΥπΥ, εκπρόσωποι των συντεχνιών τόνισαν ότι αν χρειάζεται τροποποίηση της νομοθεσίας τότε να γίνει.

Σημειώνεται ότι η αυριανή συνάντηση, της Υπουργού Υγείας και των συντεχνιών θα πραγματοποιηθεί στις 2:30μμ

 

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα