ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βιολογικά λαχανικά στους λαχανόκηπους δημοτικών σχολείων

13 Ιανουαρίου 2023, 09:54

images

Βιολογικά λαχανικά παράγονται στους λαχανόκηπους των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Δερύνειας. Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «τα παιδιά του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αντρο Καραγιάννη, στον οποίο παράδωσαν ένα καλάθι γεμάτο βιολογικά λαχανικά δικής τους παραγωγής. Οι μαθήτριες και μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά, όπως μαρούλια, κουνουπίδια, ντομάτες, μπρόκολο, κρεμμύδια, ρόκα και άλλα τα οποία φροντίζουν οι ίδιοι στους λαχανόκηπους του Σχολείου».

Προστίθεται ότι «στο μάθημα των οικοκυρικών τα παιδιά μαθαίνουν για τις θρεπτικές αξίες και βιταμίνες που περιέχουν τα λαχανικά και τα οφέλη τους για την υγεία του ανθρώπου, ενώ τους δίδεται η ευκαιρία να μαγειρέψουν ή να τα καταναλώσουν ωμά».

Λαχανόκηποι διατηρούνται και στα υπόλοιπα σχολεία της Δερύνειας «ενώ μέσα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, εφαρμόζεται η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση. Ο Δήμος Δερύνειας προσέφερε στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης κάδους κομποστοποίησης για δημιουργία φυτοχώματος, το οποίο χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό για τους κήπους των Σχολείων».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας «συνεχάρη τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου όσο και τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν βιολογικά λαχανικά και να εντάξουν την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα τους».

Σχετικά Άρθρα