ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

BeActive: Στόχος οι 200 χιλιάδες συμμετοχές το 2027

05 Οκτωβρίου 2026, 14:06

images

Εκδήλωση για το πρόγραμμα BeActive, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία αθλήθηκε και το προσωπικό της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η πρωτοβουλία BeActive ξεκίνησε κατά την πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012 και από το 2015 άρχισε να υλοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ με αυξημένη συμμετοχή στο BeActive, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνσή της.

«Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής»

Αναφερόμενος στα οφέλη του αθλητισμού, τόνισε ότι δεν αποτελεί μόνο άσκηση, αλλά τρόπο ζωής.

Σημείωσε ακόμη ότι αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται τόσο στο Προεδρικό όσο και σε δημόσιους και άλλους χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του αγάπη για τον αθλητισμό, ο οποίος, όπως είπε, του φτιάχνει καθημερινά τη διάθεση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Γιάννης Ιωάννου, ανέφερε ότι ο αθλητισμός στην Κύπρο αναπτύσσεται και αλλάζει μέρα με τη μέρα, με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα προωθούνται νέες πρωτοβουλίες και προγράμματα.

Όπως πρόσθεσε, στόχος για το 2027 είναι να πραγματοποιηθούν 1.000 δράσεις, ενώ οι συμμετοχές επιδιώκεται να αυξηθούν από τις 160 χιλιάδες σε περισσότερες από 200 χιλιάδες.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη, η οποία αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα