ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποσύρονται παιδικά ενδύματα από την αγορά

17 Νοεμβρίου 2023, 14:09

images

Οκτώ είδη παιδικών ενδυμάτων, τα οποία παρουσιάζουν κινδύνους εντόπισε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, μέσω της εκστρατείας ελέγχου που πραγματοποίησε σε 202 υποστατικά πώλησης παγκύπρια κατά τις περιόδους 4 με 8 Σεπτεμβρίου 2023 και 16 με 27 Οκτωβρίου 2023.

Όπως ενημερώνει η Υπηρεσία, για τα συγκεκριμένα προϊόντα έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία απόσυρσής τους από την αγορά ενώ σε άλλες 23 περιπτώσεις έγιναν συστάσεις/προειδοποιήσεις προς τους οικονομικούς φορείς για λήψη διορθωτικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι η παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού ακόμη και θανάτου στα παιδιά, ενώ έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός ατυχημάτων κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών, από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας είναι διαθέσιμο το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές» το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων.

Σχετικά Άρθρα