ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαγόρευση ισλαμικής εμφάνισης λόγω αναγνώρισης προσώπων

07 Οκτωβρίου 2022, 07:34

images

Πρόταση νομοσχεδίου που απαγορεύει στους μαθητές και μαθήτριες να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους, με τρόπο ο οποίος αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, στέλνουν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, Λίνος Παπαγιάννης και Σωτήρης Ιωάννου, εκ μέρους του κοινοβουλευτικού κόμματος ΕΛΑΜ.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, με την έγκριση του νομοσχεδίου δεν θα επιτρέπεται ακόμη στις μαθήτριες να είναι ντυμένες με ισλαμική ενδυμασία, όπως μπούρκα, νικάμπ, χιτζάπ και τσαντόρ.

Η απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας, αφορά στο σεβασμό των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά και για την ισότητα των φύλων που πρέπει να υπάρχει σε δημοκρατικές χώρες, όπως σημειώνει η έκθεση.

Ο προτεινόμενος νόμος, θα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης της ταυτότητας ενός προσώπου, το οποίο διακινείται ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα και ειδικότερα εντός του σχολικού χώρου.

Στην πρόταση, σημειώνεται ακόμη, ότι η απαγόρευση δεν θα ισχύει στις περιπτώσεις όπου ιατρικοί λόγοι επιβάλλουν την εμφάνιση αυτή.

Μ.Κ.

Σχετικά Άρθρα