ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άνω κάτω ο ΟΑΥ λόγω Δρ. Αγαθαγγέλου, παραίτηση Μ. Πύργου

15 Ιουλίου 2022, 16:12

images

Την παραίτηση της από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) έδωσε σήμερα η Μελίνα Πύργου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ.

Σε δημοσίευση της στο twitter η κ. Πύργου αναφέρει για τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου ότι «Άνθρωπος που πολέμησε το ΓεΣΥ και αντιπροσωπεύει τους γιατρούς - κυρίως αυτούς εκτός ΓεΣΥ, να είναι τώρα στο ΔΣ... Πόση διαπλοκή;».

Μιλώντας στο YgeiaWatch η κ. Πύργου δήλωσε ότι ο διορισμός αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ΟΑΥ, εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε ένα άτομο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γιατρών, όπως ο μισθός τους, που πολεμούσε από την αρχή το ΓεΣΥ και δεν βοήθησε τον ΟΑΥ στη συγκρότηση του συστήματος, να είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

«Είναι θέμα διαπλοκής», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν διαφωνεί να υπάρχει γιατρός στο ΔΣ, «αλλά να υπάρχει κάποιος που να μην έχει συμφέρον στο ΓεΣΥ».

Υπέδειξε επίσης ότι στο ΔΣ δεν υπάρχουν άτομα που να είναι γιατροί, νοσηλευτές κλπ., παρά μόνο εκπρόσωποι των συντεχνιών ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν κάποιο συμφέρον.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ασυμβίβαστου Ηλιάνα Νικολάου όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας της να εξετάσει αν ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) συγκρούεται με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Η κ. Νικολάου, με την οποία επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, είπε ότι «δεν μας έχει υποβληθεί ακόμα παράπονο, δεν έχω κάτι στα χέρια μου, θα δούμε και θα μιλήσουμε εν καιρώ».

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα