ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανταλλαγή απόψεων Επ. Υγείας με Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων για τις εξαρτήσεις

15 Απριλίου 2022, 14:23

images

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θέματα εξαρτήσεων είχε η Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων σε συνάντηση στα γραφεία της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΕΚ, ο Πρόεδρος της Δρ. Χρίστος Μηνά είπε ότι η επίσκεψη αυτή αναδεικνύει το ενδιαφέρον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σχετικά με τα θέματα των εξαρτήσεων.

Η συνάντηση, σημειώνεται, πραγματοποιήθηκε σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, στο οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θέματα εξαρτήσεων και τους τρόπους που η Επιτροπή Υγείας μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής.

Ο Δρ. Μηνά, εξέφρασε ευχαριστίες προς την Επιτροπή Υγείας για την παραγωγική συζήτηση αλλά και τη διαχρονική στήριξη. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης τόσο του προϋπολογισμού της ΑΑΕΚ όσο και της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Υγείας και της ΑΑΕΚ, με σκοπό την έγκαιρη αναμόρφωση των πολιτικών και δράσεων αναλόγως των μεταλλάξεων του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης.

Σχετικά Άρθρα