ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναστέλλουν απεργιακά μέτρα οι ναυαγοσώστες

06 Οκτωβρίου 2023, 17:41

images

Αναστολή των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Κλαδικό Συμβούλιο Ναυαγοσωστών της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για αναστολή των μέτρων πάρθηκε μετά την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών σήμερα το απόγευμα και τη δέσμευσή του για τον καθορισμό συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο τη συζήτηση και την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον Κλάδο Ναυαγοσωστών .

«Ως ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ θα προσέλθουμε στον διάλογο που θα ξεκινήσει την ερχόμενη βδομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών με εποικοδομητική διάθεση παραμένοντας όμως προσηλωμένοι στην υπεράσπιση του Κλάδου των Ναυαγοσωστών», τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι, οι λόγοι της αρχικής απόφασης για στάση εργασία, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι «η παράνομη πρακτική του τερματισμού των συμβάσεων αορίστου χρόνου και η ανανέωσή τους κάθε χρόνο, όπως αναφέρεται λεπτομερώς στην πρόσφατη επιστολή μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών». 

Επίσης, το Κλαδικό Συμβούλιο Ναυαγοσωστών ζητεί την τοποθέτηση επόπτη Ναυαγοσώστη και «την απομάκρυνση των υφιστάμενων μη καταρτισμένων ατόμων από θέσεις ευθύνης».

Σχετικά Άρθρα