ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναπτυξιακά έργα €38 εκατ. για Μακάρειο Νοσοκομείο

31 Μαΐου 2023, 06:00

images

Αναπτυξιακά έργα αξίας €38 εκατ. πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα για το Μακάρειο Νοσοκομείο ανέφερε χθες η υπουργός υγείας, Πόπη Κανάρη, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου παιδοχειρουργικού θαλάμου του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι έχουν τροχοδρομηθεί πληθώρα βελτιωτικών και αναπτυξιακών έργων για το Μακάρειο Νοσοκομείο, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν λίαν συντόμως και η συνολική αξία των έργων εκτιμάται στα €38.272.310 + ΦΠΑ.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνεται η μελέτη και κατασκευή Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και η ανακαίνιση της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής.

Σημειώνεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε φάσεις και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τα τέλη του 2026.  

Εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα κτηριακής αναβάθμισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, είπε η κ. Κανάρη, προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιη πως οι διαδικασίες μέσω του ΟΚΥπΥ, θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου το εξαιρετικά σημαντικό αυτό έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό».

Η κ. Κανάρη διαβεβαίωσε ότι για το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Πυλώνα «Άνθρωπος» της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, η απόλυτη προτεραιότητα είναι όχι μόνο η περιφρούρηση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία άλλωστε, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Γενικού Συστήματος Υγείας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε τα δέοντα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις έχουμε μπροστά μας προς όφελος των συμπολιτών μας», σημείωσε.

Η κ. Κανάρη επεσήμανε ότι «τα νοσηλευτήρια μας άλλωστε, διαθέτουν εξαιρετικούς ιατρούς και νοσηλευτές, όπως και άριστα καταρτισμένο παραϊατρικό προσωπικό και οφείλουμε να διασφαλίσουμε πως εργάζονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και ότι προσφέρουν στους συνανθρώπους μας τις απαιτούμενες ποιοτικές υπηρεσίες».

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα