ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανακοινώθηκε η εβδομάδα Εθελοντισμού

29 Νοεμβρίου 2021, 13:18

images

Με περισσότερες από 280 δράσεις και σχεδόν 16 χιλιάδες εθελοντές ανακοινώθηκε σήμερα η Εβδομάδα Εθελοντισμού στην Κύπρο.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην παρουσία της επίτιμης Προέδρου Άντρης Αναστασιάδη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλίας Δημητρίου, κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2021, που θα διαρκέσει από την 1-8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι με «284 + δράσεις, 15,898 εθελοντές και 9,067 ώρες εθελοντικής εργασίας μέσω των οποίων θα βοηθηθούν περίπου 90,936 άνθρωποι πριν και μετά την Εβδομάδα Εθελοντισμού ξεδιπλώνεται δυναμικά το μεγαλείο του εθελοντισμού».

Κηρύσσοντας την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2021, ο κ. Δημητρίου ανέγνωσε το Μήνυμα  του ΠΣΣΕ για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών όπου ανέφερε ότι «οι εθελοντές ενώνουν αθόρυβα τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν την κοινωνία».   Γι’ αυτό, είπε, και οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού καταφέρνουν να εμπνέουν ανθρώπους και να δημιουργούν στρατιές εθελοντών μέχρι σήμερα». Το ΠΣΣΕ, είπε, «θα συνεχίσει να στηρίζει  με κάθε τρόπο και μέσο τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ και τους εθελοντές, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν».

Κάλεσε όλους να στηρίξουν το δυναμικό μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών 2021 «Γίνε εθελοντής τώρα για το κοινό μας μέλλον».

Ακολούθως ο κ. Δημητρίου παρουσίασε τις δράσεις της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2021, οι δράσεις της οποίας περιλαμβάνουν πέραν των 284 εθελοντικών δράσεων πριν και μετά την Εβδομάδα, που διοργανώνουν διάφοροι φορείς  (ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες, εταιρείες και άλλοι φορείς) το ΠΣΣΕ και τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού.

Απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς σε παγκύπριο και τοπικό επίπεδο, που στηρίζουν την Εβδομάδα Εθελοντισμού και βοηθούν να αναδειχθεί και πάλι η Κύπρος στο επίκεντρο των διεθνών εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

Στον χαιρετισμό της, η Επίτιμη Πρόεδρος του ΠΣΣΕ  Άντρη Αναστασιάδη είπε ότι αναμφίβολα ο  εθελοντισμός είναι βασισμένος στις αρχές της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού που τον ανάγει διαχρονικά σε μία από τις σημαντικότερες αξίες.

Στην πατρίδα μας, ανέφερε, το εθελοντικό κίνημα, περικλείοντας τη δυναμική συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις, συνέδραμε με κάθε τρόπο στην όποια καθιέρωση πολιτικής ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του καθενός πολίτη ξεχωριστά.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Γραφείο του Επίτροπου του Πολίτη,  σημείωσε, «επενδύοντας στην ισχυρή αυτή συμμαχία κράτους και εθελοντικών συνόλων και στα πολλαπλά οφέλη που αυτή επιφέρει, θέτουν ως προτεραιότητά τη συνεχή αναβάθμιση της στοχευμένης και διεθνώς αναγνωρισμένης πολιτικής που υιοθετεί το κράτος στα θέματα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού».

Καταλήγοντας, κάλεσε όλους «εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, να εργαστούμε συλλογικά από τώρα».

Σχετικά Άρθρα