ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άλλος γιατρός εκτός ΓεΣΥ λόγω κατάχρησης

19 Δεκεμβρίου 2023, 12:09

images

Σε νέα αναστολή σύμβασης γιατρού και συγκεκριμένα ορθοπεδικού, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για το θέμα της κατάχρησης του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) από τους παροχείς.

Μιλώντας στο YgeiaWatch η διευθύντρια του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου, ανέφερε ότι υπήρξαν υποψίες και ισχυρισμοί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επαρχία Πάφου, χρέωνε στο σύστημα για δραστηριότητες τις οποίες δεν πραγματοποιούσε.

«Είχαμε και καταγγελία επί αυτού. Διορίστηκε ερευνώντας λειτουργός ο οποίος θα κάνει την έρευνα για ετοιμασία της έκθεσης. Στη συνέχεια, θα καταθέσει και ο ίδιος τις απόψεις του. Τώρα είναι εκτός συστήματος, μέχρι ο Οργανισμός να ολοκληρώσει την έρευνα και να αποφασίσει αν θα τον σταματήσει μόνιμα ή αν θα τον επαναφέρει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Κυθραιώτου το τμήμα απαιτήσεων του Οργανισμού, όπως και το τμήμα Νομικώ,ν συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για πάταξη της κατάχρησης του φαινομένου κατάχρησης του Συστήματος.

Πρόσφατα, όπως έγραψε το YgeiaWatch, ο ΟΑΥ  είχε προχωρήσει σε αναστολή 37 συμβάσεων παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας εντός του ΓεΣΥ, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διεξάγει για πάταξη του φαινομένου κατάχρησης του Συστήματος, ενώ 9 υποθέσεις είχαν καταγγελθεί στην αστυνομία για ποινική διερεύνηση.

Στους λόγους αναστολής ή τερματισμού της σύμβασης, περιλαμβάνονταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες διενεργούνται πράξεις που συνιστούν απάτη ή ενέχουν το στοιχείο του δόλου ή της έλλειψης ηθικής και οδηγούν σε εκμετάλλευση του ΓεΣΥ ή περιπτώσεις κατά τις οποίες ο παροχέας υπηρεσιών φροντίδας υγείας αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε από τις υποχρεώσεις του που προβλέπονται στο νόμο ή στη σύμβαση.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα