ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Α. Δημητρίου: Στηρίζουμε το έργο Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας

10 Μαΐου 2022, 13:30

images

Τη στήριξη και την προθυμία για την προβολή του έργου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου κατά την επίσκεψη της σήμερα στο Ινστιτούτο, όπου ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Ινστιτούτου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου Λεωνίδας Α. Φυλακτού, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας.

Πρόσθεσε ότι η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και για τους τρεις κύριους πυλώνες του Ινστιτούτου, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει προς τους ασθενείς, αλλά και τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα της μεταπτυχιακής σχολής του Ινστιτούτου.

 «Είμαι πολύ περήφανη για το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για όλα αυτά τα οποία προσφέρει και κυρίως για το ανθρώπινο δυναμικό. Επιστήμονες και επιστημόνισσες , εξειδικευμένοι και εξειδικευμένες πλέον στα σύγχρονα δεδομένα που έχουμε να διαχειριστούμε, έχουν αποδείξει μέσα στην πανδημία και μετά την πανδημία πώς τα έχουν διαχειριστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε η κ. Δημητρίου.

Ανέφερε επίσης, ότι «τους ενθαρρύνουμε να επενδύουν στη γνώση, στην καινοτομία και την έρευνα. Ό,τι προσφέρεται στο Ινστιτούτο είναι πάρα πολύ σημαντικό και προσφέρει στο να καλύπτονται νέες διαστάσεις και προσεγγίσεις, είτε σε νέες ασθένειες είτε σε ιατρικές προκλήσεις. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων θα στηρίζουμε και θα προβάλλουμε το έργο το οποίο παράγεται στο Ινστιτούτο, για το οποίο είμαστε περήφανοι και περήφανες».

Ο κ. Φυλακτού κληθείς να απαντήσει για το πώς η σειρά συναντήσεων που διεξάγονται εξυπηρετεί τους στόχους του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι «το Ινστιτούτο ανήκει στην Κύπρο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μεταφέρουμε το έργο που γίνεται στο Ινστιτούτο σε όλους τους πολιτικούς αξιωματούχους της Κύπρο αλλά και στον κόσμο. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το έργο και προς τα έξω και να ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες».

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου σχολίασε ότι η ενημέρωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, προσθέτοντας ότι «πολλές φορές οι πολίτες χρειάζεται να γνωρίζουν για τις επιλογές οι οποίες τους προσφέρονται, αλλά και για το έργο το οποίο παράγεται. Άρα είναι δική μας υποχρέωση να μπορούμε να ενημερωνόμαστε ορθότερα. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες».

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα