ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Wings for Life World Run στις 7 Μαΐου για εύρεση θεραπείας νωτιαίου μυελού

28 Απριλίου 2023, 16:30

images

Στις 7 Μαΐου 2023, την ίδια ώρα παγκόσμια, δρομείς και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, θα τρέξουν ταυτόχρονα στο Wings for Life World Run, για έναν κοινό σκοπό: την εύρεση θεραπείας για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ), στην Κύπρο φέτος, επίσημη εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στη Λάρνακα στις Φοινικούδες, όπου ο κύριος δρόμος θα είναι κλειστός για την εκδήλωση στις 2:00μμ.

Το 100% των εσόδων από το Wings for Life World Run κατατίθενται στο ίδρυμα Wings for Life, χρηματοδοτώντας χιλιάδες ερευνητικά έργα και κλινικές δοκιμές παγκοσμίως, για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται, ότι η κάκωση νωτιαίου μυελού είναι μια από τις πιο καταστροφικές βλάβες στο ανθρώπινο σώμα η οποία πέρα από την παράλυση (παραπληγία & τετραπληγία) δημιουργεί πολλές επιπλοκές σε βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Το Wings for Life World Run, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014, προσφέρει το σύνολο των εσόδων και των δωρεών για την υποστήριξη σε παγκόσμιο επίπεδο επιστημονικών ερευνών και κλινικών μελετών, για την εύρεση θεραπείας των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού. Από το 2014, έχει συγκεντρώσει 38,3 εκατομμύρια ευρώ, με πάνω από 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες στους αγώνες σε 195 χώρες.

Το 2022, 161.892 συμμετέχοντες από 192 χώρες συμμετείχαν στο Wings for Life World Run, συγκεντρώνοντας 4,7 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. 


Σχετικά Άρθρα