ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Υπ. Εργασίας φωταφωγείται για αντιμετώπιση σακχαρώδους διαβήτη

10 Νοεμβρίου 2022, 13:57

images

Από την  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 17:00, μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου 2022, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα σε μια ένδειξη συμπαράστασης και συμβολής στην ενημέρωση του κοινούγια την πρόληψη, τη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. 

Βάσει της ανακοίνωσης που μεταδίδει το ΓΤΠ πρόκειται για μία κίνηση του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας φωταγώγησης δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, με σύνθημα για φέτος «Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη που καθορίστηκε η 14η Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). 

Διεκρινίζεται πως η 14η Νοεμβρίου είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1921 και έσωσε εκατομμύρια ζωές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο του διαβήτη και ότι ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την ενότητα, ενώ το μπλε χρώμα του κύκλου είναι το χρώμα του ουρανού και το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Προστίθεται, ότι ο διαβήτης είναι πλέον μια νόσος με ραγδαία ανάπτυξη και έχει καταστεί παγκόσμια επιδημία και μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Επομένως, η ευαισθητοποίηση για υιοθέτηση υγιεινής διατροφής, σωματικής άσκησης και γενικότερα συμπεριφορών που ενισχύουν την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη και για αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυλώνα της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τη συνεχή εκπαίδευση των ιατρών, των νοσηλευτών και των διαιτολόγων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στους ασθενείς σύγχρονες μεθόδους θεραπείας.

Σχετικά Άρθρα