ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ΙΝΓΚ ανακοίνωσε δεύτερη χρηματοδότηση από τον Οργανισμό για τη Μυϊκή Δυστροφία της Γαλλίας

09 Απριλίου 2021, 10:06

images

Tο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου  (ΙΝΓΚ) ανακοίνωσε ότι του έχει ανατεθεί ακόμα ένα νέο ερευνητικό έργο,  €110.000, από τον Οργανισμό για τη Μυϊκή Δυστροφία της Γαλλίας  (AFM-Téléthon) για τη Μυοτονική Δυστροφία Τύπου 1.

 Όπως διευκρινίζει σε δελτίο Τύπου το νέο ερευνητικό αυτό πρόγραμμα έχει  στόχο να χαρακτηρίσει τη σχέση των γενετικών μορίων miRNA στο αίμα  ασθενών με την προοδευτική εξέλιξη της Μυοτονικής Δυστροφία τύπου 1.

 Προστίθεται ότι η  έρευνα θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη του Διευθυντή  του Τμήματος Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας Λεωνίδα  Φυλακτού, και της επιστημονικής συνεργάτιδας του Τμήματος Άντρης  Κουτσουλίδου.

Η Μυοτονική Δυστροφία Τύπου 1 είναι η πιο κοινή μορφή μυϊκής δυστροφίας  στους ενήλικες και χαρακτηρίζεται κυρίως από μυϊκή αδυναμία και  εξασθένηση, αναφέρεται και προστίθεται ότι η διάγνωση της ασθένειας DM1  είναι καθιερωμένη, ωστόσο πρόσθετες παράμετροι της ασθένειας,  συμπεριλαμβανομένης της πρόγνωσης και της εξέλιξής της, παραμένουν σε  μεγάλο βαθμό αδιερεύνητες.

Σχετικά Άρθρα