ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύμμαχος της πολιτείας για τη βελτίωση του ΓεΣΥ ο ΠΙΣ

07 Απριλίου 2023, 16:23

images

Τη διαβεβαίωση «ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ως θεσμός αποτελεί ισχυρό σύμμαχο της πολιτείας, προκειμένου το ΓεΣΥ να βελτιωθεί και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ασθενών», εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, με ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Επίσης, με την ευκαιρία της ημέρας, απευθυνόμενος προς τους ιατρούς κάθε ειδικότητας, μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, συμβεβλημένους ή όχι με το ΓεΣΥ, σημείωσε ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους για εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ο Δρ. Αγαθαγγέλου υπογραμμίζει ότι «η πρόσβαση των πολιτών σε παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, δεν αρκεί να είναι μόνο ισότιμη, αλλά έγκαιρη και ποιοτική». Στην κατεύθυνση αυτή προσθέτει, «η επιστημοσύνη και εμπειρογνωμοσύνη των μελών του ΠΙΣ πρέπει να αξιοποιούνται στο έπακρον, για τη διασφάλιση της αναβάθμισης του επιπέδου της σύγχρονης ιατρικής και της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας».

Σημειώνει, ακόμα, ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά και σε πνεύμα συνεργασίας των αρμοδίων φορέων, «τα κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν την άρτια, ποιοτική και έγκαιρη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την προάσπιση του επιπέδου της ιατρικής στην Κύπρο, τη διασφάλιση της επιστημονικής αξιοπρέπειας των επαγγελματικών υγείας, τον αποτελεσματικό έλεγχο της διαχείρισης του συστήματος υγείας και πολλά άλλα».

Τέλος, αναφέρει ότι «η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίζει εμπράκτως τον εξέχοντα ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο ΠΙΣ ως επιστημονικός θεσμός που αντιπροσωπεύει την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του συστήματος υγείας, στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, και στην αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα».


Σχετικά Άρθρα