ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΑΣΥΝΜ υποστηρίζει εμβολιασμούς με τα δοκιμασμένα εμβόλια για την COVID-19 μόλις είναι διαθέσιμα

17 Δεκεμβρίου 2020, 17:58

images

Η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών καλεί τους πολίτες, να υποστηρίξoυν τα πρόσφατα εγκεκριμένα και δοκιμασμένα εμβόλια COVID-19 που πρόκειται να διατεθούν στην Κύπρο αρχές Ιανουαρίου, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ του ΠΑΣΥΝΜ παροτρύνει τους νοσηλευτές και τις μαίες να εμβολιαστούν, μόλις αυτό είναι εφικτό και παροτρύνει, λοιπούς επαγγελματίες υγείας και συμπολίτες μας, να πράξουν, το ίδιο.

Γίνεται αναφορά σε δήλωση της Προέδρου του ICN, Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών ότι «το μεγαλύτερο δημόσιο καθήκον και ευθύνη του καθενός από εμάς είναι να εμβολιαστούμε το συντομότερο δυνατό για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να σώσουμε ζωές, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργαζομένων στον τομέα της φροντίδας υγείας οι οποίοι εξακολουθούν να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο».

Ο ΠΑΣΥΝΜ αναφέρει ότι τα προγράμματα εμβολιασμού θα επιτύχουν «μόνο εάν η πλειονότητα του πληθυσμού λάβει τα εμβόλια».

«Ας αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια για μπορέσουμε να σταματήσουμε την καταστροφή της οικονομίας για να μπορέσουμε να ασκήσουμε τις πολιτικές μας ελευθερίες», αναφέρεται.

Επίσης σημειώνεται πως οι νοσηλευτές και οι μαίες θα εξακολουθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να βρίσκονται στην γραμμή διαχείρισης και παροχής προγραμμάτων εμβολιασμού για την υγεία και ευημερία του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα