ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ισχύοντα μετρά για τις επισκέψεις στα Δημόσια Νοσηλευτήρια

08 Μαΐου 2023, 16:29

images

Σε συνέχεια του νέου διατάγματος για τη νόσο covid-19 το οποίο δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας και τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Μαΐου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι για τις επισκέψεις στα Δημόσια Νοσηλευτήρια ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

1) Επισκεπτήρια σε ασθενείς

Επιτρέπονται με την επίδειξη για πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών, αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

2) Επισκεπτήρια σε εξωτερικά ιατρεία

Κατάργηση όλων των περιορισμών όπως επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/ανάρρωσης/αρνητικού τεστ.

Σε ότι αφορά την νοσηλεία/φροντίδα στα τμήματα του Παιδογκολογικού, Οφθαλμολογικού, Παιδοενδοκρινολογικού και στην Κλινική Θαλασσαιμίας του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, αναγκαία για τον ασθενή και για τον συνοδό,  είναι η επίδειξη 24ώρου αρνητικού rapid test.

3) Χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου 

Η χρήση είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους των νοσηλευτηρίων.

Ο ΟΚΥπΥ υπενθυμίζει ότι παρέχει δωρεάν το rapid test κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις του και συνιστά στο κοινό που θα επισκεφθεί τα νοσηλευτήριά του και αν δεν έχει την απαιτούμενη εξέταση να προσέρχεται έγκαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποταθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο www.shso.org.cy .Σχετικά Άρθρα