ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΔΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

21 Ιανουαρίου 2022, 09:54

images

Τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία της νόσου COVID-19 στη ζωή και την ευημερία συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και τις επιπρόσθετες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους, φιλοδοξεί να αναδείξει η 2η Ετήσια Ημερίδα εις Μνήμη του Δρος Ελευθέριου Ελευθερίου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, σε διαδικτυακή μορφή.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου.

Στόχος της είναι να αποτελέσει βήμα για τη διενέργεια ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα σε μέλη της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών και της κοινότητας των ασθενών επί των, συχνά παραμελημένων, κοινωνικών προεκτάσεων της πανδημίας, αλλά και να θέσει επί τάπητος τα στοιχήματα της μετα-Covid εποχής για τη στήριξη της Υγείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου, ενώ την εισαγωγή στις εργασίες της Ημερίδας θα κάνει ο Δρ Γιώργος Παμπορίδης, τέως Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καίριες τοποθετήσεις εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας θα πραγματοποιήσουν ο Δρ Χάρης Αρμεύτης, Αντιπρόεδρος Πνευμολογικής Εταιρείας Κύπρου, ο Δρ Λοϊζος Λοϊζου, Καθηγητής Παιδιατρικής Παν/μιου Λευκωσίας, και ο Δρ Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας και ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού, θα ρίξουν φως στις επιπτώσεις της πανδημίας στους χρόνιους ασθενείς και ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη πολιτικών και αποφάσεων ειδικά σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες ομάδες.

Παρεμβάσεις και σχόλια θα γίνουν από πληθώρα άλλων διακεκριμένων ομιλητών. Συντονιστής της Ημερίδας θα είναι ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, Καθ. Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοικτή για το κοινό μέσω του ακόλουθου συνδέσμου, με χρήση του κωδικού 531461.

https://zoom.us/j/91682963908?pwd=WEg5TTJWWDM4cGpyaWtIUGxGdXB1QT09&fbclid=IwAR3sJU1zZTCD1mArCJ7I8_lNP3YJzXsG9rWQRi4GaVPvcCJIIRciu8P_aGw

Σχετικά Άρθρα