ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

18 Μαΐου 2021, 12:39

images

Η δημιουργία και η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Κύπρο φαίνεται να υστερεί αρκετά σε σχέση με χώρες που διαθέτουν συστήματα υγείας στα οποία ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η ΠΦΥ, αναφέρει, σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού, η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου.

Σημειώνει ότι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού είναι «Οικοδομώντας το μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς» και θέλει να τονίσει το ρόλο και την αξία των οικογενειακών ιατρών στην παροχή δια βίου φροντίδας στους ασθενείς τους, σε όλα τα στάδια της ζωής τους, από τη βρεφική κούνια μέχρι το βαθύ γήρας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος στη φροντίδα των παιδιών, καθώς και στην παρηγορητική φροντίδα και στη φροντίδα ασθενών στο τέλος της ζωής τους. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης του κεντρικού ρόλου της ειδικότητας της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στην παροχή εξατομικευμένης, ολιστικής και συνεχούς φροντίδας υγείας στο σύνολο των ασθενών μας. Αποτελεί επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Γενική/Οικογενειακή Ιατρική παγκόσμια, αλλά και του σημαντικού έργου των Οικογενειακών Ιατρών στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός με υψηλή ενσυναίσθηση παρέχει την αρωγή του σε όλα τα άτομα που απευθύνονται σε εκείνον.

«Είναι ο δικός σας Ιατρός, ο άνθρωπος σας, ο φίλος εμπιστοσύνης σας, είναι παρών για εσάς, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ευάλωτα και κοινωνικά απομονωμένα άτομα, δημιουργώντας επιπλέον ένα δίκτυο συναισθηματικής υποστήριξης, επαγρυπνώντας για αποτελεσματικότερη διαχείριση της ασθένειας σας», καταλήγει η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου, στην ανακοίνωση της.

Σχετικά Άρθρα