ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, OKYπΥ: Καινοτόμες και εξειδικευμένες χειρουργικές υπηρεσίες

17 Μαΐου 2023, 10:34

images

Στην Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας γίνεται χρήση εξειδικευμένων ενέργειων και τεχνικών και παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες όπως το χειρουργείο fast-track (ταχείας αποκατάστασης) και το χειρουργείο ημερήσιας νοσηλείας (day-case surgery), για τη καλύτερη μετεγχειρητική ανάρρωση του ασθενή και τη μείωση του χρόνου νοσηλείας

Του Δρ. Τάσου Αναστασίου*

Στην Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) νοσηλεύονται και αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις είτε ανοικτά είτε λαπαροσκοπικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτελούνται επίσης λαπαροσκοπικές αφαιρέσεις γαστρικών δακτυλίων (παλαιότερη τεχνική αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με υψηλό ποσοστό επιπλοκών) όπως και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις για αποκατάσταση βουβωνοκήλης (TAPP).

Μηδενικό ποσοστό επιπλοκών, μεγάλο ποσοστό επιτυχίας

Μεταξύ των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην Κλινική με σχεδόν μηδενικό ποσοστό επιπλοκών και υψηλά ποσοστά επιτυχίας είναι οι ακόλουθες:

  • Επεμβάσεις μαστού συμπεριλαμβανομένης και της βιοψίας λεμφαδένα φρουρού με χρήση χρωστικής
  • Ολικές γαστρεκτομές με αποκατάσταση κατά Roux en Y με γαστρικό κρημνό ή έλικα νήστιδας
  • Επεμβάσεις παχέος εντέρου απλές και προηγμένες ήτοι κολεκτομές, ολικές κολεκτομές, κοιλιοπερινεϊκές εκτομές
  • Ολικές θυρεοειδεκτομές για καλοήθειες και καρκίνους, με ή χωρίς την χρήση νευροδιεγέρτη για ανίχνευση των νεύρων
  • Ολικές και υφολικές παραθυρεοειδεκτομές

Αντιμετώπιση απλών και πολύπλοκων τραυμάτων

Στην Χειρουργική Κλινική του ΓΝ Λάρνακας, αντιμετωπίζονται όλα τα απλά και περίπλοκα περιστατικά τραύματος, extraperitoneal packing απειλητικών για τη ζωή κακώσεων της πυέλου, packing ηπατικού τραύματος, αγγειοεμβολισμοί τραυματικών αιμορραγιών, τραύματα τραχήλου από μαχαιριές, τραύματα από πυροβολισμούς και επείγουσες κρικοθυρεοειδοτομές σε απόφραξη του αεραγωγού.

Επιπρόσθετα, στην Κλινική αντιμετωπίζονται ελαφριά νευροχειρουργικά περιστατικά αλλά και πιο σοβαρά που δεν χρήζουν επέμβασης, θωρακοχειρουργικά περιστατικά που δεν χρήζουν επείγουσας θωρακοτομής καθώς και αγγειοχειρουργικά περιστατικά.

Επεμβάσεις την ημέρα εισαγωγής

Στην Κλινική γίνεται χρήση εξειδικευμένων ενέργειων και τεχνικών και παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες όπως το χειρουργείο fast-track (ταχείας αποκατάστασης) και το χειρουργείο ημερήσιας νοσηλείας (day-case surgery), με στόχο την μείωση του χειρουργικού στρες, τη καλύτερη μετεγχειρητική ανάρρωση του ασθενή, τη μείωση του χρόνου νοσηλείας, των λιστών αναμονής και του συνολικού κόστους της περίθαλψης. Σημειώνεται ότι όλα τα περιστατικά για αφαίρεση χειρουργικών όγκων καλούνται για επέμβαση εντός των επόμενων 1-2 εβδομάδων από την ημέρα εγγραφής τους ενώ όλα τα επείγοντα περιστατικά διεκπεραιώνονται την ημέρα εισαγωγής τους.

Χειρουργική Αντιμετώπιση Ασθενών με HIV

Η χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αποτελεί την μοναδική κλινική Παγκύπρια όπου αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις των ασθενών με HIV/AIDS και όπου παρέχεται εξατομικευμένη και εξειδικευμένη φροντίδα ούτως ώστε να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατό.

Συνεχής Εκπαίδευση

Η Κλινική ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες στο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή του προσωπικού σε τοπικά, διεθνή συνέδρια και πρακτικά σεμινάρια για βελτίωση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών γνώσεων του, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις εξελιγμένες λαπαροσκοπικές τεχνικές.

Επιπρόσθετα, διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαλέξεις/παρουσιάσεις περιστατικών από το προσωπικό της Κλινικής στην μορφή ενδοκλινικών μαθημάτων καθώς και προς το προσωπικό άλλων τμημάτων/κλινικών.

Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη

Την Χειρουργική Κλινική στελεχώνουν άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν την καλύτερη φροντίδα στον πάσχοντα χειρουργικό ασθενή με στόχο την ταχεία ανάρρωση του.

Πληροφορίες και Ραντεβού

Η Κλινική του ΓΝ Λάρνακας διαθέτει 28 κλίνες και στελεχώνεται από 6 χειρουργούς (1 διευθυντή και 5 ιατρικούς λειτουργούς), 4 ειδικευόμενους και 2 ασκούμενους ιατρούς.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα ή επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα 24800500 και 24800361.

*Γενικός Χειρουργός, Υπεύθυνος Χειρουργικής Κλινικής, Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ΟΚΥπΥ


 

Σχετικά Άρθρα