ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εργαστήρι Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία των ηλικιωμένων

03 Ιουνίου 2022, 16:35

images

Το Υπουργείο Υγείας διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 3/6/2022 εργαστήρι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που είχε ως σκοπό την ανταλλαγή σημαντικών γνώσεων και εμπειριών στο πλαίσιο ανάπτυξης Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία των Ηλικιωμένων, με τις απόψεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Την έναρξη του εργαστηρίου κήρυξε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Η στρατηγική του εργαστηρίου επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, που αφορούν στην πρόληψη, στην προώθηση υγιούς γήρανσης, στο φιλικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους, και την έρευνα και εκπαίδευση, γύρω από τους οποίους προγραμματίζονται αντίστοιχες ομάδες εργασίας.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε πως το εργαστήρι αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας που θα συμβάλει αποφασιστικά σε πιο συστηματοποιημένη και βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους.

Η Δρ. Γιαννάκη πρόσθεσε πως την σημερινή εποχή η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και η αναβαθμισμένη φροντίδα υγείας που προσφέρεται έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού, με τον αριθμό των ηλικιωμένων να προβλέπεται να διπλασιαστεί σε 1.5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Μέσω της υπό ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής, τόνισε, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον εντοπισμό βασικών ζητημάτων όπου χρειάζονται δράσεις, με στόχο την πρόληψη και υγιή γήρανση του πληθυσμού, την παροχή των καλύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους ηλικιωμένους, την βελτίωση των συνθηκών, και τρόπο διαβίωσης του πληθυσμού τρίτης ηλικίας.

Σχετικά Άρθρα