ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιτυχές το πρώτο Webinar της Europa Donna Κύπρου

08 Δεκεμβρίου 2020, 14:07

images

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Διαδικτυακό Συνέδριο (Webinar) της Europa Donna Κύπρου με τίτλο «Καρκίνοςτου Μαστού: ΟδρόμοςτηςΕλπίδας». Στο συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, φιλοξενήθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν έντονα τους καρκινοπαθείς ασθενείς και την ιατρική κοινότητα, όπως, η κληρονομικότητα στον καρκίνο του μαστού, η σημασία της ακτινοθεραπείας και του pet scan στον καρκίνο του μαστού, η εξατομικευμένη θεραπεία στον καρκίνο των ωοθηκών καθώς και οι εναλλακτικές θεραπείες.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν οι νέες πρακτικές στην χειρουργική ογκολογία του μαστού και η αποκατάσταση του, τα εργασιακά δικαιώματα των ασθενών, ζητήματα που σχετίζονται με τη γονιμότητα και τις διαδικασίες φύλαξης ωαρίων και ανθρώπινων εμβρύων καθώς και η ανάγκη αναθεώρησης της σχετικής νομοθεσίας.

Ομιλητές στο Α΄ Μέρος του Webinar ήταν οι ειδικοί: Δρ. Ιφιγένεια Κωνσταντίνου, Δρ. Μαρία Λοϊζίδου, Δρ. Γιόλα Μάρκου, Δρ. Αννέζα Γιάλλουρου, Δρ. Κωνσταντίνος Φερεντίνος, Δρ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Δρ. Πάμπος Χαραλάμπους, Δρ. Ιφιγένεια Μαντράλη, Δρ. Μιχάλης Πελεκάνος, κα Σάβια Ορφανίδου και κα Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, τους οποίους και η Europa Donna Κύπρου ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Σημειώνεται ότι στο διαδικτυακό συνέδριο, απηυθύναν επίσης χαιρετισμό, η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, κα Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ανέλυσε το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του καρκίνου» και η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κα Στέλλα Μάστορα, η οποία παρουσίασε τη συνολική δράση και προσφορά της Europa Donna Κύπρου στην κοινωνία, όπως επίσης και την προγραμματιζόμενη επέκταση των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας του Οργανισμού, στην Λάρνακα.

Η κα Μάστορα, ευχαρίστησε επίσης όλους τους χορηγούς του Οργανισμού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία επιχορηγεί όλες τις υπηρεσίες και τα προγράμματα της Europa Donna Κύπρου, περιλαμβανομένου και του Webinar που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω».

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, το Β’ Μέρος του Webinar θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο που θα ανακοινωθεί από την Europa Donna Κύπρου. Στο Β’ Μέρος του Webinar, αναμένεται να αναλυθούν δεδομένα που αφορούν στην εκδήλωση του λεμφοιδήματος, τη σημασία εξασφάλισης ψυχολογικής στήριξης στους ασθενείς καθώς και την ανάγκη τήρησης μιας υγιεινής διατροφής.

Στο Β’ Μέρος του Webinar αναμένεται να φιλοξενηθούν οι τοποθετήσεις των ειδικών: κας Ευτυχίας Χρυσάφη, Δρ. Στέφανης Χριστοδουλίδου, κας Γιώτας Βλασίου και κας Πολίνας Χατζήκυριακου.
Τέλος, σημειώνεται ότι όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό, θα αναρτηθούν σύντομα, στον Ιστότοπο της Europa Donna Κύπρου www.europadonna.com.cy και στον επίσημο λογαριασμό του Οργανισμού, στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα