ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

17 Ιανουαρίου 2022, 15:00

images

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια λειτουργίας από την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2017.

Ο κ. Χατζηπαντέλα έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις πρωτοποριακές, όπως τις χαρακτήρισε, θεραπείες και μηχανήματα, από τον ιδρυτή και Ιατρικό Διευθυντή του Κέντρου, καθηγητή Δρ Νίκο Ζαμπόγλου και ομάδα ιατρών. Ο Δρ Ζαμπόγλου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εξειδικευμένες θεραπείες που γίνονται στο Κέντρο, το οποίο είναι συμβεβλημένο στο ΓεΣΥ, στα πλαίσια ειδικοτήτων Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής. Ο Δρ Ζαμπόγλου εξήγησε πως το Κέντρο εξυπηρετεί τόσο ασθενείς στην Κύπρο, οι οποίοι χωρίς την πρόσβαση αυτή σε θεραπείες θα χρειάζονταν να μεταβούν στο εξωτερικό, όσο και ασθενείς από άλλες χώρες, που ταξιδεύουν στο νησί μας για να τύχουν νοσηλείας από το Κέντρο.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε επίσης και για τα  διάφορα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο μαζί με πανεπιστήμια από πολλές χώρες του εξωτερικού (όπως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Κίνα, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο του Harvard. 

Σχετικά Άρθρα