ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάλεξη εμβρυϊκής ιατρικής του Κύπρου Νικολαΐδη στο Σπίτι της Κύπρου

20 Οκτωβρίου 2023, 13:53

images

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το Niki Marangou Project at King’s College London, η 5η ετήσια διάλεξη, εις μνήμην της Νίκης Μαραγκού, με θέμα «Ζωή πριν τη γέννηση» και ομιλητή τον Καθηγητή εμβρυϊκής ιατρικής, Κύπρο Νικολαΐδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπεύθυνη του Project,  Καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή στη Νεοελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα, και Λογοτεχνία, και διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου.

Σύντομη παρέμβαση έκανε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μακάριος Ελευθεριάδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διεθνώς καταξιωμένος Καθηγητής και ερευνητής, κ. Νικολαΐδης, με γλαφυρό και εύληπτο λόγο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις διαγνωστικές τεχνικές που συντελούν στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το σύνδρομο Down, στην έρευνα και τις εφαρμογές Cell Free DNA testing για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας και στις επεμβατικές θεραπείες που έχουν εφαρμογή στον τομέα της Μικροχειρουργικής του Εμβρύου.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης είναι Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College London, καθώς επίσης και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Fetal Medicine Foundation. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα της Ελλάδος, το Τάγμα Μακαρίου Γ’ και το Eardley Holland Gold Medal. Είναι επίσης Επίτιμος Διδάκτωρ σε 14 πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

Σχετικά Άρθρα