ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υδροξυχλωροκίνη τέλος για τις ΗΠΑ στην θεραπεία της Covid-19

16 Ιουνίου 2020, 07:00

images

Ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) ανακοίνωσε ότι με βάση νέα στοιχεία, "δεν είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τα παρασκευάσματα υδροξυχλωροκίνης που χορηγούνται από το στόμα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της αναπνευστικής νόσου Covid-19".

Μάλιστα ο Οργανισμός  ανακάλεσε την άδεια έκτακτης ανάγκης για την υδροξυχλωροκίνη, η χρήση της οποίας προωθείται από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει δηλώσει από τον Απρίλιο ότι έκανε προληπτική, καθημερινή λήψη της!

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την δημοσιοποίηση μελετών που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φάρμακο αυτό για την ελονοσία δεν είναι αποτελεσματικό, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρέως κλινικής δοκιμής που έδειξε ότι το φάρμακο απέτυχε να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Μία εκ των σχετικών μελετών εξάλλου, συνδέει την υδροξυχλωροκίνη με αυξημένο κίνδυνο θανάτου εξαιτίας Covid-19 γεγονός για το οποίο δεν έχουν πειστεί αρκετοί επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς η χορήγηση έγινε ευθύς εξ αρχής σε βαρύτατα πάσχοντες που κινδύνευαν να χάσουν την ζωή τους ανεξαρτήτως της θεραπείας που θα λάμβαναν.

Μένει να δούμε τι θα πράξει ο ΠΟΥ που κάποια στιγμή σταμάτησε κλινικές δοκιμές και στην συνέχεια έδωσε και πάλι άδεια για την διεξαγωγή τους.

Σχετικά Άρθρα