ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ιατρικό κέντρο Wiltshire έχει περισσότερες από 2.500 παραπομπές για μακροχρόνια COVID-19

31 Ιανουαρίου 2023, 10:00

images

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι στο Wiltshire έχουν παραπεμφθεί σε ειδική ιατρική μονάδα που ασχολείται με τη μακροχρόνια COVID-19 και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, αναφέρει το BBC. Η Carol Langley-Johnson, από τη Wiltshire Health and Care, δήλωσε ότι η υγεία των ανθρώπων έχει επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία. Η μονάδα άνοιξε πριν από 2 χρόνια και εξυπηρετεί το Bath, το Swindon και το Wiltshire.

Σε μια έρευνα του 2020, το 55% των κατοίκων του Swindon ανέφερε επιδείνωση της ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η κ. Langley-Johnson ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους της επιτροπής επισκόπησης και ελέγχου υγείας, περίθαλψης και στέγασης ενηλίκων του Συμβουλίου του Swindon Borough ότι η ψυχική υγεία χειροτέρευσε κατά 2% το 2021, σύμφωνα με την Local Democracy Reporting Service (LDRS) .

«Τώρα έχουμε δεδομένα 2 ετών και η μονάδα έχει παρακολουθήσει περίπου 2.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 635 ατόμων στο Swindon, και λαμβάνει περίπου 25 παραπομπές το μήνα από τον δήμο».

Η κ. Langley-Johnson προσέθεσε ότι, και στις 2 έρευνες που διεξήχθησαν, οι νέοι, οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους ή ήταν άνεργοι, οι άνθρωποι με μακροχρόνιες παθήσεις υγείας, όσοι είχαν ταξινομηθεί ως κλινικά εξαιρετικά ευάλωτοι ή ζούσαν με κάποιον που ταξινομήθηκε ως κλινικά εξαιρετικά ευάλωτος ήταν περισσότερο πιθανόν να αναφέρουν επιδείνωση της ψυχικής τους υγείας.

Στο Swindon έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα 6 εβδομάδων που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τα κοινά συμπτώματα της μακροχρόνιας COVID, όπως η γνωστική δυσλειτουργία, η κόπωση, η δύσπνοια και ο πόνος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαχείριση δραστηριοτήτων και εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση μη βοηθητικών σκέψεων που εμποδίζουν την αποκατάσταση, διαχείριση του άγχους και εκπαίδευση χαλάρωσης.

«Η αβεβαιότητα για το μέλλον ήταν αιτία ανησυχίας για πολλούς ερωτηθέντες στην έρευνα», πρόσθεσε η κ. Langley-Johnson. «Ο αντίκτυπος της απομόνωσης και της μοναξιάς αντιπαρατέθηκε με την απειλή να αρρωστήσετε ή να μεταδώσετε τον ιό μέσω της επανέναρξης των κανονικών δραστηριοτήτων και της κοινωνικοποίησης με άλλους». Τέλος, δήλωσε ότι η COVID-19 επηρέασε και τη γνωστική ικανότητα των ανθρώπων.

«Βλέπουμε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να εμφανίζεται σαν «ομίχλη του εγκεφάλου» που παρουσιάζεται σχεδόν σαν εγκεφαλική βλάβη και όχι μόνο άγχος και κατάθλιψη».


Σχετικά Άρθρα