ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ταξιδιωτικό πρακτορείο εξυπηρετεί πλούσιους που θέλουν να εμβολιαστούν άμεσα

15 Ιανουαρίου 2021, 10:00

images

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο Knightsbridge Circle, προσφέρει ταξίδια για εμβολιασμό στους πελάτες του. Τα μέλη του πρακτορείου, στο οποίο ανήκουν οι πλουσιότεροι του κόσμου, με την καταβολή 40.000 λιρών δίνει την δυνατότητα να μεταβαίνουν στο Ντουμπάι και την Ινδία για τον εμβολιασμό τους χωρίς να περιμένουν την σειρά τους στις χώρες που κατοικούν... Παράλληλα βέβαια θα κάνουν και 5άστερες διακοπές!

Το Knightsbridge Circle προσφέρει σε όσους είναι άνω των 65 ετών, που καταβάλλουν ετήσια συνδρομή 25.000 λίρες, τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με ιδιωτικά αεροσκάφη, στην πρώτη θέση, σε προορισμούς που χορηγούν ιδιωτικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως αποκαλύπτει ο ιδρυτής του πρακτορείου, Στιούαρτ Μακνίλ, οι πελάτες θα λαμβάνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών Pfizer και Sinopharm. 

Καταγγελία από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

Είναι απαραίτητο «όλες οι χώρες που μπορούν να συνεισφέρουν, να δώσουν και να στηρίξουν την ισότιμη πρόσβαση και ανάπτυξη των εμβολίων, να το κάνουν», επισήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο οργανισμός και οι εταίροι του, προκειμένου κάθε χώρα να μπορέσει να αποκτήσει εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 95% των εμβολίων κατά της COVID-19 που χορηγήθηκαν παγκοσμίως, περιορίστηκε σε 10 χώρες που δεν κατονόμασε. Βάσει των στοιχείων του ιστότοπου ανάλυσης δεδομένων Our world in data, πρόκειται για τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Βρετανία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τον Καναδά. Σε διάστημα λίγο παραπάνω από 1 μήνα, περίπου 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της νόσου χορηγήθηκαν σε περίπου 46 χώρες, δήλωσε χθες ο διευθυντής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

Σχετικά Άρθρα