ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα

02 Μαρτίου 2022, 07:00

images

Ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει να ακολουθεί πτωτική τάση, αλλά «ίσως επιστρέφει ήδη στα προ πανδημίας επίπεδα», αναφέρει μια νέα ομοσπονδιακή έκθεση.

Οι γεννήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2% το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η ίδια μείωση στις γεννήσεις παρατηρήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5% το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Ωστόσο, όταν εξετάζονται τα δεδομένα ανά μήνα, «αρχίζετε να βλέπετε την πτώση να μειώνεται καθώς διανύετε το 2021, και στην πραγματικότητα, για τους τελευταίους μήνες αυτού του πρώτου εξαμήνου του 2021, υπάρχει μια αύξηση σε σύγκριση με αυτόν τον μήνα για τον προηγούμενο έτος», είπε στο CNN ο Brady Hamilton, Στατιστικολόγος στο NCHS και συγγραφέας της νέας έκθεσης.

Οι ερευνητές του NCHS διαπίστωσαν ότι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, ο αριθμός των γεννήσεων στη χώρα μειώθηκε κατά 9% τον Ιανουάριο και 2% τον Φεβρουάριο, αλλά στη συνέχεια αυξήθηκε ελάχιστα  κατά λιγότερο από 1% τον Μάρτιο και 1% τον Απρίλιο, υποχώρησε ξανά κατά 1% τον Μάιο και αυξήθηκε ξανά κατά 3% τον Ιούνιο.

Η έκθεση περιελάμβανε δεδομένα για τις γεννήσεις στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2021, τα οποία ελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Η.Π.Α. στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Τα προκαταρκτικά δεδομένα για το 2021 βασίστηκαν στο 99,92% όλων των αρχείων γεννήσεων που ελήφθησαν.

"Σίγουρα ανυπομονούμε να έχουμε το πλήρες σύνολο δεδομένων για το 2021, ώστε να δούμε τι θα συμβεί σχετικά με τα δεδομένα τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο", είπε ο Hamilton.

Οι γεννήσεις μειώθηκαν για όλες τις φυλές το πρώτο εξάμηνο του 2021, αλλά υπήρχαν κάποιες διαφορές μεταξύ των πολιτειών, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.

Συγκεκριμένα,  μειώθηκαν σε 19 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον, ενώ αυξήθηκαν σε τέσσερις πολιτείες: Κονέκτικατ, Αϊντάχο, Τενεσί και Νιου Χάμσαϊρ, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι μειώσεις σε επιπλέον 17 Πολιτείες δεν ήταν σημαντικές, 9 Πολιτείες ανέφεραν αυξήσεις που δεν ήταν σημαντικές και τα δεδομένα σε κρατικό επίπεδο για την Αλάσκα δεν εμφανίστηκαν στην έκθεση. Σε περιφερειακό επίπεδο, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στο Νέο Μεξικό με 5% και στην Ουάσιγκτον με 9%.

«Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αξιολόγηση των τάσεων στις γεννήσεις ανά μήνα θα συνεχίσει να καθορίζει εάν οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα συνεχιστούν και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», σημείωσαν οι ερευνητές.


Σχετικά Άρθρα