ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα 90 εκατομμύρια κάτοικοι της επαρχίας Χενάν έχουν σχεδόν όλοι μολυνθεί από κορωνοϊό

12 Ιανουαρίου 2023, 07:00

images

Παραπάνω από το 90% των ανθρώπων στην επαρχία Χενάν, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία της Κίνας, έχουν πλέον μολυνθεί από το SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το BBC, τα στοιχεία της επαρχίας Χενάν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία της κεντρικής κινεζικής κυβέρνησης που υποβαθμίζει το πρόβλημα και υποστηρίζει ότι μόλις 120.000 άνθρωποι -στη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου- έχουν μολυνθεί, και μόλις 30 πέθαναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

Η Κίνα παλεύει με μια άνευ προηγουμένου αύξηση των κρουσμάτων μετά την άρση των πολιτικών μηδενικών κρουσμάτων το Δεκέμβριο. Ο επαρχιακός αξιωματούχος Kan Quancheng, αποκάλυψε τον αριθμό των κρουσμάτων- που ανέρχεται σε περίπου 88,5 εκατομμύρια ανθρώπους - σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος δεν ανέφερε κάποιο χρονοδιάγραμμα του πότε συνέβησαν όλες οι μολύνσεις – αλλά, καθώς η προηγούμενη πολιτική της Κίνας περιόριζε τα κρούσματα στο ελάχιστο, είναι πιθανό η συντριπτική πλειονότητα των μολύνσεων της Χενάν να συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, οι αρχές ανέφεραν τρεις θανάτους από COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, έναν περισσότερο από την προηγούμενη μέρα.

Ωστόσο, καθώς ο ορισμός των θανάτων από COVID-19 έχει περιοριστεί και τα μαζικά τεστ δεν είναι πλέον υποχρεωτικά, τα κυβερνητικά δεδομένα δεν αντικατοπτρίζουν πλέον την πραγματικότητα.

Άλλοι τοπικοί και επαρχιακοί αξιωματούχοι, παρείχαν επίσης πολύ διαφορετικά δεδομένα από αυτά της κεντρικής κυβέρνησης. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας στην πόλη-λιμάνι του Qingdao ανέφερε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ, Κινέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν θα συμπεριλάβουν το αντιικό φάρμακο κατά της COVID της Pfizer, Paxlovid, στα βασικά συστήματα ιατρικής ασφάλισης ως αποτέλεσμα της υψηλής τιμής που ανέφερε η αμερικανική εταιρεία.

Οι μολύνσεις αναμένεται να αυξηθούν καθώς η χώρα αναμένεται να γιορτάσει τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά αργότερα αυτό το μήνα, με εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τις μεγαλουπόλεις για να επισκεφτούν ηλικιωμένους συγγενείς στην ύπαιθρο. Συνολικά, περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια μεμονωμένα ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Σχετικά Άρθρα